Skip to main content

Od zezancije na tjelesnom do državnog iz odbojke

U utorak,13.ožujka održano je Poluzavršno natjecanje skupine Sjever iz muške odbojke. Natjecanje je održano u Areni Varaždin. Ekipe koje su se pokazale najboljima na prethodnim natjecanjima plasirale su se na poluzavršnicu muške odbojke te predstavljale svoje županije. Natjecale su se ekipe iz četriju županija: Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Međimurske županije. Škole koje su se natjecale su: OŠ Štrigova, OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Petrijanec, OŠ Ljudevita Modeca Križevci. Dečki su se pripremali za natjecanje i spremno došli po pobjede. Odigrane su četiri utakmice.U prvoj utakmici susrele su se OŠ Štrigova i OŠ Slatina. Nije bilo neke napetosti, već je OŠ Štrigova očekivano pobjedila. U drugoj utakmici natjecale su se OŠ Petrijanec i OŠ Križevci u kojoj je pobjedu odnijela OŠ Petrijanec i time ušla u finale protiv OŠ Štrigova. Žestoka borba bila je za treće mjesto u kojoj su odigrana čak tri seta između OŠ Slatina i OŠ Križevci. Vodstvo u prvom setu imala je OŠ Slatina, no nakon neočekivanog obrata drugi set pobjedila je OŠ Križevci. U odigranom trećem setu pobjedu i treće mjesto odnijela je OŠ Križevci. Najnapetija borba je svakako bila borba za zlato između OŠ Petrijanec i OŠ Štrigova. Napetost se osjećala tokom cijele utamice, a natjecanje je bilo popračeno vjernim navijačima OŠ Štrigova koji su došli dati podršku svojoj školi. Nakon žestoke borbe pobjedila je OŠ Štrigova i osvojila prvo mjesto te plasirala se na završnicu muške odbojke koja će se održati u Poreču. Nakon natjecanja organiziran je ručak i zajedničko druženje ekipa koje završilo ugodnom atmosferom.
Konačan poredak ekipa glasi:
1. OŠ Štrigova
2. OŠ Petrijanec
3. OŠ Ljudevita Modeca Križevci
4. OŠ Josipa Kozarca Slatina

Nakon završenog natjecanja imala sam priliku razgovarati sa kapetanom pobjedničke ekipe, Marcom Krauthakerom koji nam je predočio osjećaj pobjede.

Novinarka: Čestitke kapetane, kakav je osjećaj biti prvak? Jeste li se nadali pobjedi?
Kapetan: Jesmo,naravno.Došli smo ovdje spremni i zasluženo smo prvi.

Novinarka: Koja utakmica vam je bila najteža ili najzahtjevnija?
Kapetan: Nijedna, svaku smo odigrali vrhunski.

Novinarka: Jesu li svi u ekipi zadovoljni igrom i uspjehom?
Kapetan: Naravno da jesu,veliki trud smo uložili u igru i sretni smo što se isplatilo.

Novinarka: Jeste li se puno pripremali za natjecanje?
Kapetan: Jesmo,dosta smo vježbali.Počeli smo sa vježbama na tjelesnom i tako se pripremili.

 

Novinarka: Koja su vam daljnja očekivanja?
Kapetan: Pobjeda na državnom, naravno.Bio bi to još jedan veliki i važan uspjeh za nas.

Novinarka: Postoji li koji drugi sport kojim se bavite?
Kapetan: Rukomet,nogomet i naravno odbojka.

Novinarka: Imate li kakve buduće sportske planove?
Kapetan: Imamo,svakako bi se htjeli baviti sportom u budućnosti,a jedan od najvećih ciljeva nam je svakako igrati za mušku rukometnu reprezentaciju.

Novinarka: Koja vam je najveća motivacija?
Kapetan: Prijatelji u školi,a najviše naravno trener jer bez njega ništa.

Dečki su svakako izvrsni sportaši,trud i predanost sportu vidi se na njima.Svaka čast na uloženom trudu i odigranim utakmicama.Dečkima koju su najbolje odigrali želim sreću na daljnjem natjecanju i još puno postignutih uspjeha.

Ipl novinarka: Željka Janžek