Skip to main content

Borba za državno natjecanje u Poreču

U utorak, 27.3.2018.godine, sportska dvorana Ekonomske i trgovačke škole Čakovec bila je domaćin poluzavršnog natjecanja skupine “Sjever” djevojke košarka. Pobjednik ovog natjecanja putuje na državno prvenstvo u Poreč.

Natjecale su se Srednja škola „Stjepan Ivšić“ (SŠD Victoria), Prva gimnazija Varaždin (SŠD Srednjoškolac), Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac (SŠD Picok) i Ekonomska i trgovačka škola Čakovec (SŠD Ekonomist).
Nakon himne Republike Hrvatske košarkaško natjecanje otvorila je utakmica između SŠD „Picok“ i SŠD „Srednjoškolac“. Prvi koš zabile su djevojke iz Đurđevca a također su i pobijedile 51-33.


Drugu utakmicu su odigrale djevojke iz SŠD „Ekonomist“ i SŠD „Victoria“. U ovoj je utakmici prvi koš zabila Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, te je SŠD „Ekonomist“ odnjelo pobjedu od nevjerojatnih 48-6.
Treću utakmicu su odigrale djevojke iz SŠD „Srednjoškolac“ i SŠD „Victoria“. Prvi koš su zabile djevojke iz Varaždina a iste su i pobijedile.
Ovo košarkaško natjecanje zatvorila je utakmica između SŠD „Ekonomist“ i SŠD „Picok“. U ovoj utakmici je pobijedila Ekonomska i trgovačka škola Čakovec 47-30, a SŠD „Ekonomist“ putuje na državo prvenstvo u Poreč.


Nakon utakmice nam je Laura Bašek, jedna od košarkašica SŠD „Ekonomist“ odgovorila na nekoliko pitanja. Laura je košarku počela trenirati u 5.razredu na nagovor prijateljice a ljubav prema tome rodila se sasvim slučajno. Za ovo natjecanje cure se nisu previše pripremale jer većina njiih trenira u klubu, pa nije bilo potrebe. Laura nam je otkrila da u njihovoj ekipi ima nekih nesuglasica, ali da ih dogovorom brzo rješvaju, a atmosfera u ekipi im je super.

Cure su zadovoljne svojim uspjehom i ostvarile su svoj cilj. Laura nam je spomenula da je njihov uspjeh zasjenila ozljeda Karle Škode u Finalnoj utakmici te joj i ovim putem želimo brz oporavak. Ova mlada košarkašica bi se u budućnosti željela profesionalno baviti košarkom, a mi joj želimo da u tome uspije.

IPL novinar: Ivana Bister