Skip to main content

NOVSKA – Poluzavršno natjecanje KOŠARKA 5. i 6. razred

U četvrtak, 17. svibnja 2018., u Novskoj je održano Poluzavršno natjecanje državnog prvenstva osnovnih škola u košarci za učenike 5. i 6. razreda.

Sudjelovali su pobjednici županijskih natjecanja, djevojčice i dječaci iz Istarske, Karlovačke, Primorsko-goranske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.
Natjecatelje i njihove voditelje pozdravili su ravnateljica Osnovne škole Novska, Antonija Mirosavljević, koordinatorica školskih sportskih natjecanja SMŽ, Ljiljana Gavranović te predsjednik Školskog sportskog saveza SMŽ, Josip Šimunović. Ceremonija otvorenja poluzavršnog natjecanja i ovog je puta uljepšana nastupom Novljanskih mažoretkinja.


Natjecanje se istovremeno održalo za djevojčice i dječake u sportskim dvoranama Osnovne škole Novska i Sportskoj dvorani srednje škole Novska.
Svoje županije predstavljale su djevojčice iz OŠ Vladimira Nazora iz Pazina, OŠ Braća Ribar iz Siska, OŠ Vladimira Nazora iz Crikvenice i OŠ Ljudevita Gaja iz Zaprešića. Prvo mjesto osvojile su djevojčice ŠSD Kaštel iz Crikvenice te se plasirale na završnicu državnog prvenstva.

U konkurenciji dječaka sudjelovali su učenici OŠ Vladimira Nazora iz Pazina, OŠ „Braća Seljan“ iz Karlovca, OŠ „Milan Brozović“ iz Kastva, OŠ Braća Radić iz Siska i OŠ Pavla Belasa iz Prigorja Brdovečkog.


Pravo sudjelovanja u završnom natjecanju ostvarili su košarkaši ŠSD Brdovec iz Prigorja Brdovečkog. Njima i košarkašicama iz Crikvenice želimo puno uspjeha na Završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava za učenike 5. i 6. razreda koja će se održati od 03. do 05. lipnja u Vinkovcima.
IPL novinarka: Nika Baić, Novska