Skip to main content

Josip Košutić - predsjednik tehničke komisije za futsal

ZAGREB (16.05.2016.) - Hrvatska je dobila svog prvog predsjednika u novoosnovanoj Tehničkoj komisiji za futsal Međunarodne federacije školskog sporta (ISF).

Na Generalnoj skupštini ISF-a održanoj od 11. do 14. svibnja u Marmarisu u Turskoj na tu funkciju izabran je Josip Košutić, stručni suradnik Hrvatskog školskog sportskog saveza (HŠSS). To je prvi puta u povijesti da Hrvatska ima predsjednika komisije u bilo kojem sportu još od osnutka ISF-a 1972. godine. Košutić je većinom glasova izabran među kandidatima iz Austrije, Brazila i Irana.

ass_tur_2016_4
“Hrvatski školski sportski savez godinama aktivno radi na popularizaciji školskog sporta. Kao najmasovniji pokret među mladima u Hrvatskoj prepoznati smo i na svjetskoj razini o čemu svjedoči i ovaj izbor. Ovo je ujedno veliko priznanje i potvrda HŠSS-u za odličnu organizaciju nedavno održanog Svjetskog školskog prvenstva u futsalu u Poreču.” izjavio je Košutić nakon izbora. Hrvatska će tako iduće četiri godine imati glavnu riječ u organizaciji i širenju ovog sve popularnijeg sporta među školskom populacijom u svijetu.

[caption id="attachment_12625" align="alignnone" width="600"]ass_tur_2016_1 Josip Košutić i Hrvoje Čustonja[/caption]

Osim novoimenovanog predsjednika tehničke komisije za futsal, Josipa Košutića, Hrvatska u ISF-u ima još dva predstavnika. Glavni tajnik HŠSS-a Hrvoje Čustonja član je Izvršnog odbora ISF-a dok tajnica Školskog sportskog saveza Varaždinske županije, Ivana Putarek, članica Tehničke komisije za rukomet.
Hrvatska će, nakon rukometa 2012. i fustala 2016. 2017. godine biti domaćin i Svjetskog školskog košarkaškog prvenstva.
Hrvatski školski sportski savez i dalje aktivno sudjeluje u organizaciji natjecanja na svjetskoj razini. Nakon svjetskog školskog prvenstva u rukometu, održanog 2012. godine u Varaždinu i ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u futsalu koje je održano u Poreču, u velike teku pripreme za održavanja svjetske smotre najboljih košarkaša. Na proljeće 2017. godine Poreč će biti domaćin ISF svjetskog školskog prvenstva u košarci.