Skip to main content

Iskaznice - često postavljana pitanja

 

ISKAZNICA

HRVATSKOG ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA

- najčešće postavljena pitanja -

 

ZAHTJEV ZA KORIŠTENIM OIBOM VEĆ POSTOJI?

Zahtjev pod tim oibom je već predan i registriran u bazi podataka ili je već napravljena iskaznica pod tim oibom te vam iz tog razloga sustav ne dozvoljava napraviti novi zahtjev. Ako želite provjeriti što je razlog zbog kojeg se za taj oib ne može predati zahtjev pošaljite kratak upit s oibom na email [email protected] i odgovorit će vam se u najkraćem mogućem roku. Moguće je da eIskaznica još vrijedi, a učenik je iz osnovne preselio u srednju školu. Tada na email [email protected] pošaljite kratak zahtjev za brisanje Iskaznice.

 

ŠTO DA RADIM KAD PROGRAM NE ŽELI UČITATI FOTOGRAFIJU?

To je najosjetljiviji dio cijelog postupka predavanja zahtjeva. Fotografija je ili prevelika ili premala te je potrebno dovesti na potrebnu veličinu. Ona mora biti VEĆA od 300 * 374 px. Fotografiju preporučujemo napraviti tako da mobitelom ili digitalnim fotoaparatom fotografirate učenika ispred bijelog zida da se vide glava i ramena i prebacite je na željeno mjesto na računalo. Ako vam sustav i dalje ne uploada fotografije uredite fotografiju tako da zadovoljava uvjete.

 

PRIMJER OBRADE FOTOGRAFIJE U PROGRAMU PAINT

 

 

NISAM DOBIO ZAHTJEV U PDF U NA E-MAIL, ŠTO ĆU SAD?

Ako je zahtjev ispravno popunjen i poslan, na vaš bi email najkasnije sljedeći radni dan trebao stići zahtjev u PDF-u. UKOLIKO GA NE DOBIJETE SLJEDEĆI RADNI DAN, JAVITE SE NA [email protected].

 

ŠTO KAD IZGUBIM ISKAZNICU HŠSS-a?

Ako ste imali plastičnu iskaznicu i izgubili je, vama je već sada spremna elektronička iskaznice u PDF-u. IIskaznica se nalazi na profilu osobe koje je zatražila izdavanje Iskaznice . Prijave na profil je sljedeća. U adresnu traku upišite https://iskaznice.skolski.sport.hr kao korisničko ime upišite e-mail koji ste ostavili pri predaji zahtjeva i lozinku koji ste tada dobili. Ako ste zaboravili lozinku kliknite na link Zaboravili ste lozinku? Nakon prijave imati ćete omogućeno preuzimanje PDF-a vaše iskaznice.

 

ŠTO KAD UČENIK PROMIJENI ŠKOLU?

Ako učenik mijenja školu Iskaznica koju je imao prestaje vrijediti te je potrebno predati zahtjev za novu Iskaznicu. Pošaljite mail na [email protected] s kratkim zahtjevom za brisanje nevažeće iskaznice pa nakon potvrde popunite novi zahtjev.

 

ŠTO AKO JE U ZAHTJEVU UNESEN POGREŠAN PODATAK?

Podatak koji je unesen u zahtjev može se mijenjati sve dok zahtjev i slike nisu potvrđeni od strane HŠSS-a. Nakon toga, zahtjev je potrebno brisati i zatražiti novi. Na e-mail [email protected] pošaljite broj zahtjeva koji je potrebno brisati.

Za sve ostale informacije vezane uz izdavanje iskaznica obratite se na email: [email protected].

 

NATRAG NA DOKUMENTE