Skip to main content

Pobjeda nije najvažniji dio igre; Novim Fair play kartonom zatvorili natjecanje u stolnom tenisu i zabavili se na štafeti

Prekrasan sunčani dan, 16. svibnja u Poreču, IT natjecatelji proveli su u dvorani Intersport kako bi publici, ali i sudcima pokazali svoja umijeća na stolnoteniskim stolovima.

Natjecanje u stolnom tenisu su otvorile djevojčice i djevojke koje su igrale u skupini „A“. Najboljom stolnotenisačicom pokazala se Daliborka Petrović osvojivši 1. mjesto. Nakon pobjede nad Matejom Ergović 2:0, uspjela se svladati Božicu Lužanac (2:0),  Senadu (2:0) i Samantu Đurđević (2:0) te Helenu Ćirković (2:0). Drugo mjesto pripalo je Mateji Ergović, treće Samanti Đurđević, a četvrto Senadi Đurđević. Dobitnica Fair play kartona Božica Lužanac zasjela je na peto mjesto, dok je šesto mjesto pripalo Heleni Ćirković. Djevojčice su igrale odlične setove i bilo je neizvjesno, a na kraju su, zbog svoje fenomenalne igre, djevojčice koje su zauzele četvrto, peto i šesto mjesto osvojile utješne medalje. Velike pohvale sudaca dobila je učenica Božica Lužanac koja je sve njihove odluke prihvaćala izrazito pristojno, upućivala ih da vide i ono što su mislili da ne vide i tijekom svih setova imala iznimno sportsko ponašanje te joj je zbog toga dodijeljen Fair play karton.

Kod dječaka u kategoriji 2006. godište i mlađi, najviše se istaknuo Karlo Jedinak osvojivši prvo mjesto. Mateo Bugarinović bio je drugi najbolji, dok je treće mjesto pripalo Josipu Nemešu, a četvrto Josipu Klancu. U kategoriji rođeni od 2000. do 2005., Mario Vuger bio je najbolji. Abaz Idriz zasjeo je na drugo mjesto, Marko Jakačić na treće, a Valentino Ferlin na četvrto.

Čestitamo svim natjecateljima na odlično odigranim setovima i osvojenim medaljama!

Učenici Pule, Vinkovaca, Zadra, Požege i Samobora 17. svibnja natjecali su se u štafeti. Nikolina Lupetina, David Sandrić i Patrik Šajfar rezultatom 6,04 osvojili su prvo mjesto i otputovali u Pulu sa zlatom oko vrata. Učenici iz Požege Antonio Barešić, Josip Pujić i Marija Vukoja krajnjim rezultatom 6,78 zasjeli su na drugo mjesto. Vinkovčani, koje su predstavljali Đuro Burger, Darija Dermišek i Ilija Teglar osvojili su broncu sjajnim rezultatom 7,35. Četvrto mjesto bilo je rezervirano za učenike iz Samobora. Ivan Ivkovčić, Marta Karija i Lovro Lujić imali su rezultat 9,90. Dok je peto mjesto, rezultatom 11,37.  pripalo Zadranima Bruni Begonji, Ani Hromin i Petru Sutloviću.

Zahvaljujemo se natjecateljima što su nam svojom igrom, osmjesima i srećom na dodjeli medalja uljepšali dan i još jednom pokazali koliko je malo potrebno za sreću, ali i to da se trebamo radovati i prijateljevim uspjesima!

Datum početka
20/06/2022
Datum završetka
19/08/2022