Skip to main content

Zajedno s olimpijcima #prema suncu

Valent i Martin Sinković, veslači, hrvatski olimpijci, uostalom i sudionici naše Online Vježbaonice , pozivaju kreativce na sudjelovanje u natječaju „Zajedno s olimpijcima #prema suncu“

 

Zagreb, 4. svibnja 2021. - Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) pokrenuo je 1. travnja kreativni nagradni natječaj pod nazivom „Zajedno s olimpijcima #prema suncu“. Natječaj je tematski povezan s Olimpijskim igrama Tokio 2020., koje se zbog pandemije COVID-19 održavaju u srpnju 2021. godine, pod motom: „Brže, više, jače - zajedno”. Natječaj je otvoren je do 17. svibnja 2021. godine.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani korisnici Izradi! web portala, <https://izradi.croatianmakers.hr/> pojedinačno ili u timu, osnovne i srednje škole, udruge i knjižnice te ostale ustanove koje se bave edukacijom djece i imaju pristup nekoj od tehnologija iz IRIM-ovih projekata. Ideja nagradno-kreativnog natječaja je da djeca samostalno ili u timu osmisle i izrade projekte koji će hrvatskim olimpijcima olakšati pripreme za natjecanje i/ili podržati odlazak u Japan i njihovo sudjelovanje na Olimpijskim igrama (razni uređaji za pomoć u pripremama sportaša, maskote natjecanja…).

Najtrofejniji hrvatski veslači, članovi dvojca bez kormilara Valent i Martin Sinković, dodijelit će na kraju natječaja nagrade najuspješnijem timu. Nakon pobjedničkog nastupa u utrci Svjetskog kupa u Zagrebu pozvali su sve zainteresirane na sudjelovanje na natječaju IRIM-a i HOO-a.

- Prihvatite izazov i uključite se u ovaj zanimljiv nagradni natječaj jer na taj način postajete dijelom olimpijske priče za Igre u Tokiju ovoga ljeta. Budite s olimpijcima i uz olimpijce - poruka je Martina Sinkovića.

- Kao što se brat i ja u veslačkom dvojcu uvijek želimo okušati u što jačoj konkurenciji, tako bismo željeli na kraju ovog natječaja dodijeliti nagrade najboljima od najboljih. Pozivam sve kreativce na sudjelovanje - dodao je Valent Sinković.

A za sudjelovanje u natječaju mogu se koristiti micro:bit, BOSON set, micro:Maqueen robot, Inventor’s kit, IoT tehnologije (Neuron komplet, Arduino kompleti, DFRobot komponente, LittleBits tehnologija), mBot robot, mBot Ranger, mBot Ultimate set te tehnologija 3D ispisa (sve tehnologije koje IRIM koristi u svojim projektima) uz dodatke.

Ako nemate pristup nekoj od tehnologija, a želite je koristiti u natječaju, provjerite dostupnost u lokalnoj školi ili knjižnici. U našim projektima sudjeluje više od 760 osnovnih škola, 120 knjižnica (karta uključenih knjižnica je na linku <https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=15QwYCMpjV3c3nKzJ-IOfrbxhA8ve5A-2&ll=44.35017767042963%2C18.13548510000003&z=6>) i nekoliko stotina udruga i drugih edukativnih ustanova.

Osim inovativnosti i kreativnosti te promicanja gesla Olimpijskih igara, svaki prijavljeni projekt mora sadržavati i videoprezentaciju koju će povjerenstvo koristiti za izbor najboljeg rada. Više o natječaju pročitajte na linku <https://izradi.croatianmakers.hr/competition/nagradni-natjecaj-zajedno-s-olimpijcima-prema-suncu/>

Najbolji rad osvojit će vrijedne nagrade (Monitor DELL Flat panel 27” ,<https://izradi.croatianmakers.hr/wp-content/uploads/2021/03/Monitor-DELL-Flat-panel-27-.jpg>, prijenosni bežični bluetooth zvučnik JBL CLIP3,<https://izradi.croatianmakers.hr/wp-content/uploads/2021/03/Prijenosni-bezicni-bluetooth-zvucnik-JBL-CLIP3.jpg> i miš redragon Shark M688 <https://izradi.croatianmakers.hr/wp-content/uploads/2021/03/Mis-redragon-Shark-M688_bezicni.jpg> za svakog člana tima).

Sve detaljnije informacije i prijavnica se nalaze ovdje: <https://izradi.croatianmakers.hr/competition/nagradni-natjecaj-zajedno-s-olimpijcima-prema-suncu/>.