Skip to main content

GIMNAZIJA PULA NAJUSPJEŠNIJA

EKIPNO ŽUPANIJSKO PRVENSTVO OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U KROS TRČANJU

ROVINJ - U park šumi Zlatni rt nedaleko Rovinja održalo se  ekipno županijska prvenstvo školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola u kros trčanju. Županijsko prvenstvo osnovnih i srednjih škola jedno je od rijetkih, redovitih kros utrka redovnog kalendara Školskog športskog saveza Istarske županije. Intencija je Saveza da se popularizira kros utrke i da se taj dio atletike dodatno omasovi i približi učenicama i učenicima osnovnih i srednjih škola. Cjelokupni događaj zamišljen je kao spoj natjecateljsko-zdravstvenog  karaktera, udovoljavanju potrebe za kretanjem, na kojem nastupaju učenice i učenici osnovnih i srednjih škola, bez obzira da li žele ostvariti dobar rezultat ili samo uživati u kros utrci. Trčanja u prirodi učenica i učenika osnovnih i srednjih škola, u organizaciji Školskog športskog saveza Istarske županije, prometnulo se u najmasovnije atletsko natjecanje u Istarskoj županiji. Svakako je bitno za napomenuti da je to prvo natjecanje još od listopada 2019. Godine, s obzirom da zbog opće poznate situacije oko COVID-19 prošle godine, nažalost, uopće se nije održalo županijsko prvenstvo školskh sportskih društava osnovnih i srednjih škola u krosu.

Natjecalo se 210 natjecatelja iz 24 školska sportska društva osnovnih škola i 13 školskih sportskih društava srednjih škola. Očito da su mnoga školska sportska društva jedva dočekala održavanje krosa i da nakon dužeg vremena mogu nastupiti na kros utrkama. Samo natjecanje održano je kroz četiri utrke. Na programu su bile utrke djevojčica – 1.000 metara, dječaka – 1.200 metara, djevojka – 1.600 metar  i mladića – 2.000 metara. Nakon završetka svih utrka te zbrajanja bodova dobili smo i konačne pobjednike u konkurenciji djevojčica, dječaka, djevojka i mladića.

U konkurenciji djevojčica pobjeda učenica Osnovne škole Šijana iz Pule ispred učenica Osnovne škole Ivo Lola Ribar Labin i na trećem mjestu učenice Osnovne škole Giuseppina Martinuzzi Pula. U konkurenciji dječaka pobjeda učenika Osnovne škole Finida Poreč ispred učenika Osnovne škole Tone Peruška Pula i na trećem mjestu učenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina.

Najviše su uspjeha imale djevojke i mladići Gimnazije iz Pule. U konkurenciji djevojka uvjerljiva pobjeda učenica Gimnazije iz Pule ispred učenica Srednje škole Mate balota Poreč i treće mjesto učenice Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin. U konkurenciji mladića, kao kod djevojka uvjerljiva pobjeda učenika Gimnazije Pula ispred učenika  Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin i treće mjesto učenici Ekonomske škole Pula.