Skip to main content

Asimilacija djece izbjeglica u društvo kroz nogomet - HNS

FIFA donosi nove propise koji omogućavaju jednostavniji postupak registracija maloljetnih izbjeglica iz Ukrajine u nogometne i malonogometne klubove, javljaju naši partneri iz Hrvatskog nogometnog saveza.

 

HNS obavještava sve zainteresirane (uključujući osnovne i srednje škole) o novim regulacijama koje omogućavaju upis djece izbjeglica iz Ukrajine u hrvatske nogometne i malonogometne klubove s ciljem lakše asimilacije maloljetnih dječaka i djevojčica u hrvatsko društvo kroz sportske aktivnosti. Prenosimo obavijest Odjela za međunarodne poslove i licenciranje HNS-a: 

“FIFA je 7.3. donijela privremene propise koji omogućavaju nešto skraćeniji postupak registracija maloljetnih izbjeglica iz Ukrajine (inače su međunarodni transferi maloljetnika generalno zabranjeni, osim ukoliko se utvrde propisane iznimke i provede propisani postupak). Djeca koja su zainteresirana mogu se javiti u najbliži nogometni/malonogometni klub koji će se javiti Odjelu za međunarodne poslove i licenciranje HNS-a (email: [email protected]) a mi ćemo provest postupak prema privremenim propisima FIFA-e.

Dakle, sva zainteresirana djeca izbjeglice iz Ukrajine koja se žele baviti nogometom, to mogu ostvariti kontaktiranjem najbližeg nogometnog ili malonogometnog kluba u mjestu na kojem se trenutno nalaze. Hrvatski školski sportski savez pozdravlja ovu inicijativu svjestan da je sport univerzalan te da stvara zajedništvo svugdje i uvijek, pogotovo u ovim teškim vremenima. 

Hrvatski nogometni savez i Hrvatski školski sportski savez potpisali su sporazum o suradnji u ožujku kojim potvrđujemo novo partnerstvo i nastavljamo razvijati zajedničke aktivnosti u nogometu i futsalu.

Stoga potičemo i sve nastavnike, profesore, trenere i voditelje da djecu iz Ukrajine u svojoj zajednici potaknu na sudjelovanje i bavljenje sportom, kako bismo im u ovoj situaciji pružili barem mali dio normalnog života i dječje radosti.

 

Datum početka
23/03/2022
Datum završetka
23/03/2022