Skip to main content

Fair play karton: DOBRO SE DOBRIM VRAĆA

Tijekom Državnog prvenstva u rukometu za osnovne škole, 26. ožujka 2022., pratili smo koliko zapravo sportaši pošteno igraju. Za sve koji još uvijek nisu upućeni, poštenje se i dalje cijeni te je 2020. godine osmišljen projekt koji, kao što i sam naziv kartona unaprijed najavljuje, svaku humanu, poštenu, pa možda čak i neočekivanu akciju nagradi „Fair play“ kartonom. Natjecanje se odvijalo u četiri dvorane i svi novinari su pokušali svjedočiti dodjeli kartona na licu mjesta, međutim najbolje stvari u životu se događaju kad ih ne planiraš.

Naime, na samom kraju skupnih kvalifikacija, kad su svi već duhom na ručku, za odigrati je ostala još jedna utakmica. Dvoboj između Osnovne škole Dugopolje i ekipe Velebit iz Gospića se iz jedne obične utakmice pretvorio u predivnu priču.

Tehnička komisija u rukometu na čelu s predsjednicom Ivančicom Valek koja je prisustvovala fair play trenutku, dodijelila je prvi rukometni fair play karton. Dobitnik kartona je učitelj djevojčica iz Dugopolja, Siniša Jalić,  s kojim smo porazgovarali u hotelu Delfin u kojem trenutno odsjedaju u iščekivanju polufinalnih utakmica.

  1. Gospodine Jalić, mi nažalost nismo prisustvovali vašoj brzoj intervenciji, možete li nam ispričati što se točno dogodilo?

Nije se dogodilo ništa posebno, dvije suparničke igračice su se tijekom našeg napada zabile jedna u drugu i pale na pod; jedna se držala za glavu, druga za ruku, a sudac nije reagirao. Predložio sam curama da prekinemo napad i pustimo da se ozlijeđenim igračicama pomogne. Cure su odmah stale bez obzira što je natjecanje.

  1. Smatrate li da su sudci odmah trebali reagirati na takvo nešto?

A eto, reagirali smo mi, bitno je da netko reagirao jer svi mi, sudci, treneri, organizatori, smo njihov servis da jednog dana postanu prvenstveno dobri ljudi, a još uz to i dobri sportaši.

  1. Dobro se dobrim vraća, pa naravno i Vama. Pobijedili ste u četvrtfinalu, jeste li ponosni na svoje cure?

Naravno da sam ponosan kao što su i njihovi roditelji. Radile su kao tim, borile se, ali i ono najvažnije, uživale. Mi njima u školi pomažemo u odgojno-obrazovnom dijelu, a njihovi treneri ih usavršavaju u sportu te tako zajedničkim snagama stvaramo prave ljude za koje vjerujem da će jednog dana biti i pravi sportaši.

Gospodin Jalić nije ni svjestan koliko nam je ovim razgovorom uljepšao kraj prvog dijela natjecanja - nije htio da se intervju održi bez njegovih cura, pa smo imali priliku svjedočiti nikad ljepšoj atmosferi.

Cure su sjedile nasuprot njega i ponosno ga gledale, a on je pak pogledom motrio svaku tražeći u njima, ono što one za njega već jesu, prave pobjednice.

 

PAOLA PERICA, IPL NOVINARKA

Datum početka
25/04/2022
Datum završetka
24/06/2022