Skip to main content

Fair play karton: Pa mi navijamo za naše, ali navijamo za sve jer su svi oni naši

RODITELJI IZ LOVRANA ZNAJU ŠTO JE FAIR PLAY

“Pa mi navijamo za naše, ali navijamo za sve jer su svi oni naši.”

Ovoga vikenda 26. i 27. ožujka održalo se Državno prvenstvo u rukometu za osnovne škole u Poreču. Na prvenstvu su sudjelovale 24 ekipe dječaka i 23 ekipe djevojčica. U subotu se odvilo razigravanje ekipa u skupinama te četvrtfinale, a u nedjelju se odigralo polufinale i finale.

 


Ne samo rukometaši već i neočekivana grupa roditelja stigla je iz Lovrana u dvoranu Intersport i bodrila svoju ekipu. Znajući da nisu svi roditelji u mogućnosti prisustvovati utakmicama, odlučili su podržati i zabaviti sve igrače kako bi ih potaknuli na daljnju borbu. S obzirom da su vatreno navijali za svoje kćeri, ostali su igrači, koji su završili svoje utakmice, također bili motivirani navijati, te se za žensko finale stvorila prava sportska rivalska atmosfera, kako na terenu, tako na tribinama. Tehnička komisija oduševila se njihovom energijom na tribinama te su im dodijelili fair play karton.

Jedna majka, učenice sportašice iz Lovrana, stigla je podržati svoje cure u ovom natjecanju.

 

 

Treniraju li Vaše cure inače rukomet u nekom klubu?

Da, zapravo one treniraju u klubu Liburnija Opatija.

 

Jeste li ponosni na svoje cure?

Enormno, do neba i nazad. Ali na sve cure jer je voditelj bio dobar, organizacija isto tako za svaku pohvalu, i vi ste isto tako vrijedne.

 

Što mislite, koliko curama znači roditeljska podrška?

Puno im znači, trudimo ih se popratiti, ali ne možemo uvijek jer su tu i druge obaveze. Ali u svakom slučaju, mislim da svakom sportašu znači podrška i da netko cijeni njihov rad i trud. Onda kad oni na pola drugog poluvremena padnu mi ih malo pogurnemo i damo im vjetar u leđa.

 

Kako je Vama bilo podržavati ekipu?

Bilo je lijepo i super, pojavila se krasna atmosfera kod svih nas skupa i nitko se nije ozlijedio što nam je najvažnije.

 

Kako ste dobili fair play karton?

Pa mi navijamo za naše, ali navijamo za sve jer su svi oni naši. Svatko je nečiji, mi smo blizu, a možda roditelji od nekih sportaša nisu mogli doći tako da mislimo da je ova podrška bitna. Neka se svi vesele, onda smo i mi zadovoljni duplo.

 

Roditelji su svjesni kako su svima nama uljepšali atmosferu u dvorani i kako su nas sve podigli na noge. Posebno iznenađenje nam je priredio jedan otac koji je donio trubu i svirao kako bi pomogao svojoj ekipi iz Lovrana, ali i time svim ostalim sportašima i sportašicama.

Djevojke iz Lovrana su pomoću predivne i dinamične podrške roditelja osvojile državno srebro.

 

Čestitamo svim učenicima i učenicama na odlično odigranim utakmicama, uloženom trudu i naporu te im želimo puno uspjeha na daljnjim natjecanjima.

Važno je još napomenuti da ovo nije prvi dodijeljeni fair play karton, članak o prvome ovogodišnjem fair play kartonu u rukometu kojeg je pripremila IPL novinarka Paola pročitajte ovdje: https://skolski-sport.hr/novosti/fair-play-karton-dobro-se-dobrim-vraca.

 

KIARA CRNETIĆ I PETRA POSAVEC, IPL NOVINARKE

Datum početka
26/03/2022
Datum završetka
26/03/2022