Skip to main content

Napeta Završnica u Poreču - znamo prvake Državnog prvenstva u badmintonu

Gradu Poreču ove godine pripala je čast ugostiti sveukupno 350 sudionika iz 85 školskih sportskih društava iz cijele Hrvatske. Održano je Državno prvenstvo u badmintonu, a natjecanje se odvijalo u Dvorani Intersport, od 23. do 25. studenoga te je uživo preneseno na Vimeo kanalu Studio Arene.

 

Sve badminton ekipe Hrvatske bile su smještene u hotelu Molindrio Plava Laguna. Natjecatelje i njihove voditelje na početku je pozdravio dr. sc. Kristijan Slačanac, u ime Ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac. Nakon njegovih motivirajućih riječi, natjecanje je otvorio glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Ivan Dujić.

Poslije otvorenja, započeo je natjecateljski dio. Natjecatelji su bili puni adrenalina i želje za igrom. Svi su došli s istim ciljem, postati prvaci države u svojoj kategoriji. Prvog dana razigravalo se u skupinama te su odigrana četvrtfinala, a drugog dana uslijedila je borba za medalje kroz odigrana polufinala i finala. Put do polufinala u svim kategorijama bio je težak, a do finala još teži. 

U muškoj kategoriji osnovnih škola treće mjesto pripalo je Osnovnoj školi Mertojak, Split. U napetoj i neizvjesnoj završnici za zlatnu medalju Osnovna škola Novska izgubila je te osvojila drugo mjesto, a pobjednici dolaze iz Osnovne škole Lapad, Dubrovnik. U ženskoj kategoriji osnovnih škola brončanu medalju osvojila je Osnovna škola grofa Janka Draškovića, Klenovnik, srebrna medalja otišla je u Osnovnu školu Lapad, Dubrovnik, a sa zlatnom medaljom oko vrata kući odlaze učenice Osnovne škole Ivana Meštrovića, Zagreb.

U muškoj kategoriji srednjih škola treće mjesto zauzela je Elektrostrojarska škola Varaždin, drugo mjesto odlazi u Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec, a ponosni pobjednici su učenici Tehničke škole Zagreb. U ženskoj kategoriji brončanu medalju osvojile su učenice Srednje škole Novska, srebrnu I. gimnazija, Zagreb, a zlatna medalja otišla je u Gimnaziju „Fran Galović“ Koprivnica.

Sve fotografije s natjecanja pronađite OVDJE.

Podijeljena su i dva fair play kartona, o čemu više možete pročitati OVDJE, a u nastavku pogledajte highlights video drugog dana prvenstva:

 

Rezultate u cijelosti pronađite OVDJE. Čestitamo svim učenicima i njihovim voditeljima na postignutom uspjehu!

Nika Baić, Lucija Grdur

 

Datum početka
23/11/2021
Datum završetka
25/11/2021