Skip to main content

Natjecanje u Poreču za rasplesane srednjoškolce

Izvještaj o natjecanju za srednje škole by: Ivona & Lovro, IPL novinari

 

Ove nedjelje, u Poreču 6. ožujka 2022. u dvorani Intersport po prvi je puta održano Državno prvenstvo u sportskom plesu uživo. Na prvenstvu su sudjelovale osnovne i srednje škole, a natjecanje je privuklo plesačice i plesače iz svih dijelova Hrvatske.

 

 

Natjecanje za srednje škole počelo je u 11 sati. Srednje škole predstavljalo je 13 ekipa u tri različite kategorije; umjetnički, dvoranski i urbani ples. Svaka plesna skupina sastojala se od četiri do šest plesača te su nastupi trajali tri do četiri minute.

Predstavnica Tehničke komisije za sportski ples Dragana Majcen ispričala nam je nešto o samoj provedbi natjecanja. "HŠSS raspisao je Državno prvenstvo po prvi put za sportski ples na način da su županijski savezi u svoj vremenik natjecanja mogli uključiti i sportski ples. Iz iste škole moglo se prijaviti više ekipa, ali samo je najbolje plasirana ekipa iz škole došla na Državno prvenstvo. Danas su stigle 42 ekipe iz osnovnih i srednjih škola. Po prvi puta ćemo iz sve tri kategorije dobiti državne prvake Hrvatske.“

 

 

Nakon sjajnih izvedbi stručni žiri iz Hrvatskog sportskog plesnog saveza je donio svoju odluku. U kategoriji umjetničkih plesova najbolja je bila Prirodoslovna škola Vladimira Preloga iz Zagreba, u dvoranskim plesovima zlato je odnijela Športska gimnazija također iz Zagreba, a u kategoriji urbanih plesova najbolja je bila Gimnazija Josipa Slavenskog iz Čakovca.

 

IPL novinarka Tea kratko je porazgovarala s Barbarom, plesačicom iz prvoplasirane Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Zagreb

  • Prije svega čestitke tebi i tvojoj ekipi, jesi li očekivala pobjedu?

„Iskreno nisam zato što je konkurencija bila jaka. Nadale smo se dobrom plasmanu ali pobjedi baš i ne tako da smo ovim uspjehom nadmašile svoja očekivanja te smo jako sretne i zadovoljne“.

  • Kakvi su komentari vaše mentorice?

„Mentorica trenutno ne može doći do riječi od ponosa i iznenađenja, dojmove ćemo saznati kasnije. Rekla je da su razlike jako male, ne znamo što je presudilo ali nam je jako drago što je tako i jako smo joj zahvalni što nas je sve naučila svemu i što nas je trpjela“.                                                                       

  • Kako je tvoja ekipa odlučila nastupiti baš u umjetničkom, za vas pobjedničkom stilu?

„Umjetnički stil je jako lijep i slobodan stil, kojim se osobno inače ne bavim. Sve cure iz tima se bave drugom vrstom te smo se zajedno lijepo našle, dogovorile i osmislile ples u našoj školskoj plesnoj grupi te smo se tako odlučile za umjetnički“.                                                                                                  

  • Želiš li preporučiti ples mladim sportašima?

„Mislim da svatko tko ima želje se može baviti plesom. Svima bi ga preporučila jer mislim da se svi mogu pronaći u nekoj vrsti i osloboditi se“.        

 

Rezultate u cijelosti pročitajte OVDJE.

 

„Konkurencija je bila jaka i to nas je dodatno motiviralo. Zadovoljne smo s onime što smo pokazale i smatramo da smo zasluženo pobijedile“, entuzijastično su kometirale plesačice iz Čakovca.

Ovime je zaokružena priča po pitanju školskog plesa, koji je zasluženo postao priznati sport na svjetskoj razini. Sada nam preostaje pratiti ostale nadolazeće međužupanijske i državne školske turnire do kraja lipnja.

 

Datum početka
04/03/2022
Datum završetka
04/06/2022