Skip to main content

PONOS, SUZE, ZNOJ, NIKAD JAČE EMOCIJE; IMAMO PRVE OVOGODIŠNJE POLUFINALISTE IZ KOŠARKE

U ponedjeljak, 4. travnja 2022. godine odigrane su utakmice u četiri dvorane: Finida, Žatika, Veli Jože i Novigrad. Donosimo vam detaljniji izvještaj iz dvorane Novigrad te s četvrtfinalnih utakmica.

 

U ponedjeljak, 4. travnja 2022. godine u dvorani u Novigradu odigrane su prve utakmice dječaka i djevojčica u skupini H. Prvu utakmicu odigrali su dječaci iz Osnovne škole Montovjerna iz Dubrovnika i Osnovne škole Zrinskih i Frankopana iz Otočca. Nakon napetih četvrtina, konačni rezultat bio je 39:18 u korist Osnovne škole Montovjerna. Osnovnu školu Montovjerna u drugoj utakmici dočekali su dječaci iz Osnovne škole Petra Krešimira iz Šibenika, ali Dubrovčani su i njih svladali i pobjedom od 35:46 osigurali mjesto u četvrtfinalu. Posljednju utakmicu dječaka odigrali su Šibenčani i Otočačanini, koji su i pobijedili rezultatom od 42:34. Nakon muških utakmica, sastale su se i djevojčice iz Osnovne škole Ivanovec te Osnovne škole Pavleka Miškine iz Zagreba. Djevojčice iz Ivanoveca zasluženo su pobijedile, a rezultat utakmice bio je 41:22.

Malo je reći da su sve utakmice bile napete i borbene. I dječaci i djevojčice međusobno su se ohrabrivali, brisali suze, ali i slavili pobjede. Treneri su ih također bodrili i bili ponosni na njihove rezultate te rekli da im ne mogu ništa zamjeriti. Učiteljica Osnovne škole Petra Krešimira iz Šibenika nakon poraza je rekla ekipi: „I gubili i vodili. Svi ste vi moji. Kad se igra, igra se časno i do zadnje kapi krvi, baš kao što ste vi to odigrali danas!“ Učiteljica je također izjavila da je presretna što se HŠSS toliko trudi da sve bude u redu, sve na vrijeme i da su svi zadovoljni. Svake godine je na državnom natjecanju te je i ona, ali i učenici i njihovi roditelji presretna jer su se natjecanja, nakon čak dvije godine pauze ponovno vratila.

U ostalim dvoranama, svoje mjesto u četvrtfinalu osigurale su: OŠ Tituša Brezovačkog, Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad, Osnovna škola Smiljevac, Osnovna škola Ljudevita Modeca, Osnovna škola Strožanac, Osnovna škola Bogoslav Šulek, Osnovna škola Plokite Split, Osnovna škola „Valentin Klarin“ Preko, Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica, Osnovna škola Vodice, Osnovna škola Ivana Gundulića Dubrovnik, I. osnovna škola Bjelovar, Osnovna škola Jagode Truhelke, Osnovna škola Pujanki i Osnovna škola Ivanovec.

Isti dan, ali u dvorani Intersport u večernjim satima održala su se i četvrtfinala. Ekipe su bile euforične, vatrene i iznimno natjecateljski raspoložene, a njihovi mentori bodrili su ih i govorili kako trebaju dati sve od sebe jer su tu gdje jesu s razlogom. Četvrtfinale popratili su i ovogodišnji IPL novinari Dora, Ivona, Simon i Patrik koji su fotografirali, intervjuirali, dronali i snimali, a natjecatelji su bili oduševljeni njihovom simpatičnošću. Ipak, mjesta u polufinalu ima samo za četiri muške i četiri ženske ekipe. Dječaci iz Ivanić Grada, Zadra, Podstrane i Dubrovnika osigurali su mjesto u polufinalu. Jednako euforično i entuzijastično dvoranu su žarile i palile i djevojčice. Iako su sve ekipe bile odlično pripremljene i dale sve od sebe, djevojčice s otoka Ugljana, iz Dubrovnika, Bjelovara i Splita svladale su protivnice i tako osigurale mjesta u polufinalu.

Posebnu radost donijela nam je utakmica u kojoj su se borile Vodice i Dubrovnik. Natjecateljica Vodica i natjecateljica Dubrovnika dobitnice su Fair play kartona. Nakon utakmica porazgovarali smo s njima i saznali što se točno dogodilo. Tijekom utakmice, djevojčica iz Vodica izbila je loptu, a sudac je mislio da su loptu izbile Dubrovčanke. Dobitnica Fair play kartona rekla je da je ona izbila loptu. Misli da i ona i njena ekipa igraju fer i da je jedino fer igra prava igra. S druge strane, djevojčica iz Dubrovnika je, kada je bio out, priznala da je lopta izašla i da ju je ona dotaknula.

Čestitamo svim ekipama i njihovim trenerima, i, bez obzira na rezultate, sve ekipe su pokazale da su s razlogom na državnom prvenstvu jer su svim gledateljima donijele ogromnu dozu napetosti i euforije. Emocije su bile potpune, a iskrice u očima osnovnoškolaca koji su na tako velikom natjecanju neopisive. Svima želimo puno uspjeha u daljnjim natjecanjima!

Datum početka
04/04/2022
Datum završetka
04/04/2022