Skip to main content

Potpisan sporazum o suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu novi je partner na projektu “Igram, pišem, lajkam”. Svoje će znanje o medijima i novinarstvu podijeliti s finalistima natječaja na IPL edukaciji u Poreču. 

 

 

S ciljem uključivanja nesportaša u sustav školskog sporta te sa željom da se državna prvenstva bolje promoviraju u javnom prostoru, Hrvatski školski sportski savez otvorio je natječaj za srednjoškolce koji sudjelovanjem u projektu mogu postati IPL školski učenici novinari.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo u području medijske pismenosti i redovitom radu s mladima, Hrvatski školski sportski savez iskazao je interes za suradnjom s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu u pripremanju edukacije koja će se održati za nove novinare i njihove mentore tijekom ožujka.

Glavni tajnik HŠSS-a dr. sc. Ivan Dujić i predsjednik DKMK-a prof. dr. sc. Danijel Labaš 11. veljače 2022. godine potpisali partnerski sporazum koji omogućava volonterima Društva da sudjeluju u programima projekta. Potpisivanjem ovog sporazuma, DKMK je na raspolaganje stavilo svoje volontere koji će zajedno s organizatorima projekta pripremiti i održati radionice o novinarstvu i medijskoj pismenosti na  „Igram, pišem, lajkam“ edukaciji.

Marija Bobinski koordinatorica je ovogodišnje edukacije i samog projekta, a članica je online tima i tima predavača u DKMK, stoga će ispred Hrvatskog školskog sportskog saveza sudjelovati u organizaciji i koordinaciji suradnje, a volonter Društva Ivan Fedor svoja će znanja o radijskom novinarstvu, izvještavanju u sportu i medijskoj pismenosti podijeliti s finalistima projekta na edukaciji u Poreču.

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu udruga je civilnog društva sa sjedištem u Zagrebu koja sustavnom edukacijom o medijima već 10 godina doprinosi razvoju medijske pismenosti i komunikacijske kulture građana Republike Hrvatske. Posebno se fokusiraju na rad s osnovnoškolcima i srednjoškolcima, ali i roditeljima i nastavnicima koji mogu učiti o medijskoj pismenosti.

Na sastanku se razgovaralo o projektu, njegovoj budućnosti, ali i o mogućnostima suradnje na drugim projektima, kojima se izrazito veselimo!

Prijave su otvorene do 20. veljače, stoga ponovno pozivamo sve zainteresirane mentore i srednjoškolce da se prijave za sudjelovanje u projektu! Sve uvjete za prijavu i detalje o projektu možete pročitati ovdje.

Datum početka
13/03/2022
Datum završetka
12/05/2022