Skip to main content

PRVOAPRILSKE POŠALICE OVDJE NISU DOBRODOŠLE – finalisti ovo prvenstvo shvatili ozbiljno

U petak, 1. travnja u porečkoj dvorani Intersport odigrane su polufinalne i finalne utakmice Državnog prvenstva u futsalu za osnovne škole. Prva su prema rasporedu bila muška polufinala.

Uvodni susret bio je dramatičan jer su dječaci OŠ Ksavera Šandora Gjalskog izborili pobjedu na šesterce protiv OŠ kraljice Jelene. Obje momčadi cijelu su tu priču proživjele vrlo emotivno, a bilo je i suza.

Iduću utakmicu igrali su Splićani iz OŠ Kamen-Šine i OŠ Bogumila Tonija, a rezultat je na kraju bio 4:0 u korist OŠ Kamen-Šine.

Matej i Bartol iz Splita rekli su:

„Kad imaš dobar tim nije teško ostvariti odličan rezultat. Znali smo da možemo napraviti velike stvari i pokazali smo veliko srce!“

Ženska polufinala otvorile su djevojčice iz OŠ Veli Vrh i OŠ Prečko. Za ekipu iz Pule igrale su i dvije hrvatske reprezentativke koje su svojim ozbiljnim pristupom itekako dokazale da futsal nije namijenjen samo dječacima! Rezultatom 6:1 svladale su ekipu iz Zagreba.

Druga utakmica bila je sudar Zadranki iz OŠ Bartula Kašića i Osječanki iz OŠ Jagode Truhelke u kojem su Zadranke slavile rezultatom 2:0.

Treće mjesto u muškoj konkurenciji ostvarila je momčad OŠ Bogumila Tonija pobijedivši na šesterce momčad OŠ kraljice Jelene.

„Bila je to prava nervoza, a moram pohvaliti i protivnike! Zadovoljni smo trećim mjestom, iako smatram da smo mogli proći u finale“, rekao je Martin iz OŠ Bogumila Tonija.

Državni prvaci postali su dječaci iz OŠ Kamen-Šine koji su 3:1 rezultatom pobijedili predstavnike OŠ Ksavera Šandora Gjalskog. Pobjedu su glasno proslavili, a nakon utakmice čestitali protivnicima te utješnim riječima pokazali pravo sportsko ponašanje.

Broncom se u ženskoj konkurenciji okitila OŠ Prečko pobijedivši OŠ Jagode Truhelke 1:0 rezultatom.

Petra i Paula iz Prečkog rekle su:

 „Sretne smo što smo osvojile broncu i ovo je bilo prekrasno iskustvo. Vidimo se iduće godine!“

Titulu državnih prvakinja odnose djevojčice iz OŠ Veli Vrh, kako su prethodno i najavile. One su rezultatom 4:0 protiv OŠ Bartula Kašića okončale ovu priču.

Iduća dva dana održavat će se Državno prvenstvo u futsalu za djevojke i mladiće srednjih škola kojem se zaista veselimo ako će biti imalo slično ovom koje smo priveli kraju.

Patricia Macan, IPL novinarka

Datum početka
30/03/2022
Datum završetka
01/04/2022