Skip to main content

SRCE NA TERENU; NASTAVLJA SE TRADICIJA ŠPOGIJA, STRASTVENI ZADRANI ZLATNI

Nakon odigranih utakmica u skupinama i četvrtfinala, na red su došla polufinala i finala. U nastavku donosimo izvještaj utakmica iz dvorane Intersport IPL novinarke Ivone Kušec.

Osvanuo je prekrasan sunčan dan u Poreču te su se igrači i igračice Sinja, Drniša, Vinkovaca, Zadra, Slavonskog Broda, Osijeka, Crikvenice i Zagreba zaputili u dvoranu Intersport u kojoj su odigrali svoje polufinalne utakmice.

Utakmice su se igrale na dva terena. Dok su na jednom terenu snage odmjerili Sinjani i Drnišani, drugi teren bio je rezerviran za mladiće Vinkovaca i Zadra. Utakmica između Sinjana i Drnišana zasigurno je najnapetija, najborbenija i najstrastvenija utakmica ovoga prvenstva, a potvrdu tomu daje činjenica da je to prva utakmica ovoga prvenstva u kojoj su se igrali produžeci. Čitavu utakmicu obilježili su brojni prekršaji, a nakon rezultata 56:56 počeli su produžeci. Drniš je u sedmoj sekundi prve četvrtine poveo tricom 59:56, ali Sinj je brzo izjednačio. Napetost se nastavila i u druge dvije minute, ali je lopta ipak donijela sreću Drnišanima te su oni svojim slavljem i suzama radosnicama zapečatili utakmicu i osigurali prolaz u finale rezultatom 63:64.

Na susjednom terenu također je bilo napeto. Iako je u prve dvije četvrtine utakmice lopta bila na strani Vinkovčana, Zadrani su se „probudili“ i ozbiljno shvatili igru te poveli. Neprestana podrška s klupe i odličan trener „gladan finala i zlata“ probudili su u njima još jaču želju i strast te su rezultatom 49:52 porazili Vinkovčane na čijim su se licima dale uočiti uzburkane emocije. Važno je naglasiti kako su sve četiri ekipe u potpunosti dostojne prolaska u finale, ali ovo je jednostavno bila večer kojoj je sreća presudila i tako u finale poslala Drnišane i Zadrane.

Nakon polufinala mladića, na red su došle i djevojke. Brođanke su se za finale borile sa Osječankama, a Crikveničanke su dočekale Zagrepčanke. Iako su sve djevojke bile vrlo zagrijane i željne prolaska u finale, igra Osječanki i Crikveničanki nije bila na razini polufinala Državnog prvenstva. Na prvom poluvremenu Brođanke su vodile 27:14 Osječanke, a utakmica je završena konačnim rezultatom 51:17. Na terenu je započelo slavlje Brođanki koje su tokom cijele igre primjenjivale odlične tehnike te je bio užitak gledati njihovo odlično poznavanje košarke i strast u očima.

Senzaciju su donijele Zagrepčanke koje su svojom pobjedom nad Crikveničankama 28:68 počele nastavljati tradiciju Špogija. Od početka su djevojke stvarale velike probleme protivničkoj momčadi i s lakoćom davale koševe. Crikveničanke nisu bile spremne na takve protivnice, ali unatoč porazu zadovoljne su jer su dogurale do polufinala, a i mi im čestitamo na tome!

Nakon fenomenalne igre Drnišana i Zadrana, bilo je evidentno da će finale biti još vatrenije i senzacionalnije.

U 11.30 sati momčadi su započele borbu za zlatom. Na početku utakmice obje momčadi su bile jednako dobre, ali Zadrani su svojom fenomenalnom igrom pokazali da su zaista došli po pobjedu i tako porazili Drnišane sa šesnaest poena razlike. Rezultat 44:60 dugo će nam ostati u sjećanju jer su nam mladići svojim slavljem pružili spektakl za pamćenje. Pjevanje, skakanje, vrištanje, polijevanje vodom, suze, ponos, vrisak, jednom riječju - ZADRANI! Svoje slavlje nastavili su i u autobusu te na bazenu prekrasnog hotela Materada u kojemu su bili smješteni. Velike čestitke Zadranima i svaka čast na prekrasnoj emociji koju su prenijeli na sve gledatelje!

Stih Špogijeve navijačke pjesme „Špogi je da se pamti dugo, pobjeda i ništa drugo!“ u potpunosti su opravdale Zagrepčanke koje su Brođankama donijele veliki poraz i tako postale državne prvakinje u košarci. Rezultat 37:55 „bacio“ je Brođanke na drugo mjesto, a tron je zasluženo pripao Zagrepčankama. Ne može se reći da je utakmica bila napeta. Iako su Brođanke bile vrlo borbene, Zagrepčanke su svojom opuštenošću i mirnoćom Zagrebu odnijele još jedno zlato. Za Brođanke je posebno opasna bila protivnička „desetka“ koja je s hladnim izrazom lica, odnosno velikom smirenošću i vjerom u sebe svojoj ekipi donijela pregršt pogodaka.

Čestitamo djevojkama i ponosni smo na takve mlade nade jer njima je samo nebo granica, a velike čestitke i zagrebačkoj Športskoj gimnaziji na fenomenalnim trenerima! U nastavku vam donosimo konačne poretke mladića i djevojaka te pod velikim dojmom, s ponosom i žarom u očima zatvaramo još jedno Državno prvenstvo u košarci!

Datum početka
05/04/2022
Datum završetka
07/04/2022