Skip to main content

„ZA ŠKOLU JE OSJEĆAJ NAPETIJI, DOGAĐA SE "JEDNOM" U GODINI DANA” – otkrivamo sličnosti i razlike školskih i klupskih natjecanja

Nije isto svirati ili svirati i pjevati, isto kao što nije isto igrati za školu ili pak klub.

Nije to isti osjećaj na svakom terenu, pa tako ni kod odbojkaša koje smo zatekli na Državnom prvenstvu za osnovne i srednje škole u Poreču ovih dana.

Oni su nam otkrili razlike i svoja mišljenja o klupskoj i školskoj odbojci, a da želje, strasti i borbe nije nedostajalo na terenima Intersport i ostalih dvorana, pokazali su svojom igrom, ali i dojmovima koje su podijelili s nama.

I dok su nekima osjećaji isti - „Ekipa je ista kao i, više manje, konkurencija. Stoga su osjećaji isti, uzbudljivi i napeti”, kaže nam brončana Franka.

Nekima su posve drugačiji;

„Za školu je teže, jer ju ipak predstavljaš. Za klub je to drugačije, jer ima i drugih igrača pa ne ovisiš toliko sam o sebi kao što je to slučaj kod školskih natjecanja, obzirom da u školi nema toliko pravih igrača“ - kaže razigrani Toni Mišura.

S Tonijem se složio i Viktor iz osnovne škole iz Siska koji je rekao - „Za školu je osjećaj malo napetiji pošto se događa "jednom" u godini dana, dok su klupske utakmice dosta češće, negdje svakog vikenda”.

Svoj je komentar dodao i mladi maturant iz Vinkovaca, Josip, rekavši kako je osjećaj isti te da nema nekakve razlike.

Možda razlike između osnovnoškolaca i srednjoškolaca postoje, ali ne i kada je riječ o sportu, jer kako svi znamo, sport doživljavamo na vlastiti, poseban način. Stoga nam nije strano da će netko plakati, a netko možda ne. Netko slaviti s velikim žarom, a netko svoju medalju samo dodati na već bogato okićen zid. Zato nam iz upravo tih razloga izjave ovih mladih igračica i igrača nisu neuobičajene.

Ono što je najvažnije, jest, da voliš i igraš s ljubavlju, a  za što znamo da je sigurno, je to da su svi oni ostavili upravo ono što je na terenu uvijek poželjno "izgubiti" - srce. S ovom djecom, uvjereni smo, nema sumnje od manjka žara za sportom i da će je ikada biti.

Dora Maravić, IPL novinarka

Datum početka
10/06/2022
Datum završetka
09/08/2022